Kultúra

2008.03.14. 19:20

Ismét pécsi KÓTA-díjasok

A Mecsek Kórust és Nagy Ernőt is kitüntetették a magyar kórusélet egyik legrangosabb elismerésével.

M. K.

Hosszú évek óta kerül átadásra a Magyar Kórusok és Zenekarok Szövetsége által odaítélt KÓTA-díj. A kiemelkedő pécsi kórusok a korábbiakban is komoly elismerésben részesültek a KÓTA részéről, és szerencsére ez 2008-ban sem történt másképp.

Az idei KÓTA-díj  átadására a VII. Magyar Karvezető Konferencia záróhangversenye előtt került sor Budapesten. Kórus kategóriában a kitüntetett a Mecsek Kórus lett. A kórus 1957-ben alakult, alapító karnagya Hegyi József volt, majd őt követte Tillai Aurél és Nagy Ernő. Jelenleg Kertész Attila irányítja az együttest, amely bel- és külföldi fellépéseivel terjeszti, ápolja a magyar kóruskultúra legszebb hagyományait.

Karnagy kategóriában pedig a Mecsek Kórus kapcsán is kiemelt Nagy Ernő vehetette át az elismerést. A kiváló muzsikus a Pécsi Ciszterci Rend Nagy Lajos Gimnáziumának tanára, karnagya. Kórusaival számos hazai és nemzetközi díjat szerzett. A művészek Mindszenty Zsuzsánnától, illetve Kollár Évától, a KÓTA két vezetőjétől vették át a díjat.

A Nagy Ernő vezette ciszterci kórus vasárnap a Művészetek Palotájában a Tavaszi Fesztivál nyitóhangversenyén lép fel, egyetlen nem fővárosi kórusként.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!