Kultúra

2009.03.16. 10:14

Psycho Mutants-turné: Svájc után, indulás haza

Már csak haza kell jutnia Svájcból a zenekarnak, az európai turnét ugyanis sikerrel teljesítették.

JP

03.14. Vevey (CH)

Eljött a turné vége, sajnos. Iszonyat gyorsan ment az idő mindenkinek, olyan mintha csak három napja indultunk volna. Hiába írjuk ezt a naplót már több mint két hete, vannak olyan dolgok amikről igazából nem lehet mesélni... Már 3 éve vagyunk barátok, nem csak zenésztársak, de egy sokkal mélyebb kapcsolat alakult ki a zenészek között. Ezt máris érezzük, de igazán csak pár nap múlva fog leesni, úgy érzem...

Rengeteg emberrel találkoztunk, sok gyönyörű pillanat majd megmarad mindenki fejében, sok találkozás, sok ember... Egy életre szóló élmény ez mindenkinek, sokkal többet ér nekünk ez a turné mint egy PECSA vagy egy Sziget nagyszínpad fellépés, azt hiszem...
És nagyon úgy néz ki, hogy nem sokára visszatérünk ide, minden szervező vissza akar minket hívni. Június végén már biztos is, hogy jövünk: 27-én játszunk egy nagy fesztiválon Kelet- Franciaországban. Két hónapja meg volt beszélve a fellépés, a múlt héten pedig Nantes-ba eljött a szervező, és úgy döntött, hogy a nagyszínpadon fogunk játszani este 9 körül, 12 000 ember előtt.

[caption id="" align="alignleft" width="334"] Találkozunk otthon - üzeni Svájcból a Psycho Mutants
[/caption]

A turné minden szempontból nagyon pozitív volt. Sokan megismerték a zenénket, terjedt a nevünk az országban, sok cd-t eladtunk. Közben ráadásul nyaraltunk is, a zenekar megismerhette az én világomat, az országot ahol felnőttem, a családom és a barátaim pedig megismerkedtek a mostani világommal, a zenekarunkkal, a barátaimmal.

Visszatérve a mai fellépésre: megint egy nagyon helyes kis helyen játszottunk, már Svájcban, ahol megint egy kedves stáb foglalkozott velünk. Előttünk egy nem túl jó Párizsi pop-rock banda lépett fel. Az utolsó koncertünket jó kedvvel, sok energiával toltuk, kb. a közönségnek a fele vett cd-t utána. A fellépés után mi még dzsemeltünk egy kicsit az előbandával, ez is elég jól sikerült.

Most, mikor ezt írom, már 4 óra van, lassan kéne aludni, holnap 1200 kilométert kell nyomni Pécsig... Ott lesz időnk aludni egyet, szerdán nyomunk még egy koncertet Szegeden, aztán egy hónap szünet... Kihasználjuk majd ezt az időt, elkezdjük felvenni az új számokat, amik itt születtek vagy alakultak.

Mindenesetre örülünk ennek az egésznek. Hiányoznak most a szavak, talán jobban tudunk majd beszélni róla, pár hét múlva... Erősebb lett a csapat, ezt már tudjuk. A turné alatt is érződött, a mai koncert tízszer erősebb volt mint az első.

Az alvás most viszont tényleg kell, mindenki teljesen lemerült, bár még mindig jó kedvű mindenki, megy a hülyéskedés folyamatosan...

Köszönjük a barátainknak, a rajongóinknak akik követték ezt a turnét, és nyilván a Bamának, hogy közvetíteni tudtuk ezt az egész turnét. Nemsokára találkozunk...!!!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!