Kultúra

2009.06.04. 07:08

Ma indul a színházfesztivál

Parádés mazsorett-bemutatóval és fúvóskoncerttel indul ma a 9. Pécsi Országos Színházi Találkozó.

M.B.E.

Kezdődik a POSZT, és talán még az sem tudja elrontani a közönség örömét, hogy a megszokott helyszínek közül jó néhány (Tettye-park, Dante Café, Széchenyi tér) ezúttal nem szerepel a listán. Mától tíz napon át így is több mint kétszáz különleges előadással, utcára és közterekre vitt koncerttel, táncjátékkal, performanszokkal és a színházi világhoz kapcsolódó tárlatokkal várja a fesztivál az érdeklődőket.

[caption id="" align="alignleft" width="334"] Tíz napon át zene és színjátékok mindenütt a belvárosban
[/caption]

Vannak viszont új helyek, ahol reggeltől estig zajlik majd az élet: a Színház tér, a Jókai tér, a Várfalsétány és Kultúrkert vette át most a vezető szerepet. A fesztiválon kívüli fesztivál (OFF) egy része ingyenes, de a fizetős események többségén is kétezer forint alatt maradnak a belépők. Ez az a terület, ahol mindenki találhat valami érdekességet, elég hozzá bizonyságképpen a zenei blokkot elemeire szedni.

Bár a Varnus Xavér orgonaest és az Oltári srácok musical a két kiemelt program, azért lesz emellett Palya Bea-koncert, játszik a Molnár Dixieland Band, musicalsztárok adnak sanzonestet, énekel majd Kiss Erzsi, Nyeső Mari gitárt, Ágoston Béla szaxofont ragad, színházi dalokat hoz Szakcsi Lakatos Béla, miközben olyan színészzenekarokkal is találkozhatunk mint a Szakértők, vagy a Mikó István vezette Mindhalálig Beatles.

Színházból pedig bőségesebb a versenyen kívüli kínálat. Monodrámával jelentkezik Kern András, Füsti Molnár Éva, Csákányi Eszter és Rátóti Zoltán, a tucatnyi színművészetis vizsgaelőadás is újdonságot hoz. A gyerekeket reggelente a Jókai téren várja pódium, ahol a mesevilág délutánra költészetbe és szépirodalomba fordul. A napi programokat POSZT-rovatunkban találják meg olvasóink.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!