Kultúra

2009.07.24. 17:49

Megnyitotta kapuját a Nádor Galéria

Az első tárlaton a nagyteremben kortárs pécsi alkotók munkáiból, textil-, üveg-, kép-, video- és fotókompozícióiból készült összeállítás.

(k)

A kisteremben pécsi szobrászok munkáiból állítottak össze egy válogatást. A havonta változó tematikájú tárlatok ingyenesen látogathatók hétfő kivételével naponta 10 és 18 óra között.

Bemutatkozás - a Nádor Galéria honlapjáról

"Az ideiglenes galéria az egykori Nádor Szálló helyén jött létre, azzal a céllal, hogy a város szívében, és a pécsiek szívéhez legközelebb álló épület földszinti termei ismét benépesüljenek a szálloda felújításának megkezdéséig.

A hajdani kávéház  most galériaként a kortárs pécsi, és a velük kapcsolatban álló külföldi művészeket kívánja bemutatni, és a pécsi művészetszerető polgárok találkozó helyévé kíván válni. 

[caption id="" align="alignleft" width="334"] Megnyílt a Nádor Galéria
[/caption]

A szemmel láthatóan egyszerű, igazán csak a legszükségesebb körülményeket a pécsi polgárok segítették megteremteni. A galéria kizárólag az ő támogatásukkal létesült, saját tőkével nem rendelkezett. A statikusi szakvéleménytől az építőanyagokig, az ács munkáktól a riasztó berendezésig, a műtárgyak biztosításától a grafikai tervezésig és nyomtatásig, a honlapunktól a fali széfig és az utolsó szögig mindent saját felajánlásaikból teremtettek elő a pécsiek.
 
Nem vagyunk a szó hagyományos  értelmében „kereskedelmi galéria”, sem létrejöttünket, sem céljainkat, sem vállalásainkat tekintve. Nem kívánunk professzionális kereskedelemmel, a művészek menedzselésével foglalkozni, - de szívesen közvetítünk a műtárgyak vásárlói és a művészek között, anélkül, hogy ebből nyereséget remélnénk. Ezért gyakorlatilag műtermi áron juthatnak hozzá vendégeink a műtárgyakhoz. 
 
Bízunk benne, hogy munkánkkal hozzájárulhatunk a kortárs pécsi művészet megszerettetéséhez, néhány kiemelkedő külföldi művész megismertetéséhez, s reméljük, hogy számos műalkotás talál majd gazdára segítségünkkel." - írják a galéria létrehozói.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!