Kultúra

2010.04.14. 16:16

PEN diákrektorcsapatok: PENfoglalók

A hagyományőrzés, a kultúra szeretete - na meg a kumisz iránti rajongás mozgatja a PEN2010 diákrektori címére pályázó PENfoglalók csapatát.

PEN Sajtó

Egy hét múlva kezdődik a Pécsi Egyetemi Napok, amelynek központi eleme a diákrektori címért küzdő csapatok versengése. A bama.hu a címre pályázó csapatokat mutatja be.

PENfoglalók a láthatáron!

Hontalanok törtek be a PEN-re, hogy ott a sok életető sör, bor és egyéb alkoholok hazájában új otthonukra lelhessenek. A TTK-ról érkező PENfoglalók karddal, lándzsával, íjjal és hatalmas kurjantásokkal lepték el várost, bár véres harcokra nem kell számítani: a nép inkább jó kedélyéről híres, mintsem kegyetlenségéről.

Az ég egyik legfényesebb csillagát, a Szíriuszt elhagyva érkeztek ide vezetőjük útmutatásait követve. Táltos az égiektől kapott jelek által irányítja a csapatot, így nem kételkednek: jó helyre kerültek.

A PENfoglalók messze kitűnnek a tömegből bozontos szakállukkal, különös köpönyegeikkel, kalapjaikkal, bőrbe és bársonyba burkolózva. Játékkardjaik, íjaik csupán a megfélemlítés eszközei, hiszen a sikert az összetartás erejétől, a magukba és az alkoholba vetett hitükről remélik.

Vidámságuk állandó szinten tartása végett kumiszt, vagyis lótej erjesztésével készült szeszes italt fogyasztanak. Az ősi lovasnéptől ez nem is igazi meglepetés, bár ez eredeti receptúrán alakítaniuk kellett.

A PENfoglalók saját kabalaállattal is rendelkeznek a Rocksertés babérjaira törő Nyalóka képében. A kitűnő alakítást nyújtó malac fárasztó munkája mellett különösen jól szórakoztatta a csapatfilm forgatásának szemlélőit, ám további élő szereplésekre sajnos nem kerül sor  saját és környezete védelmében.

A csapat nemrég ünnepélyes fogadalmat tett: győzelmük esetén minden olyan tag legyantáztatja scrotum-ját ( herezacskó), aki rendelkezik ilyen szervvel. A teljes fogadalom, sok más érdekesség mellett, megtalálható honlapjukon!

Címkék#PEN#Pécs

Ezek is érdekelhetik