Kultúra

2012.01.15. 11:42

Számos pécsi, baranyai szakember az NKA-ban

L. Simon László, a Nemzeti Kulturális Alap vezetője kihirdette a legfőbb hazai, kultúrát támogató állami intézmény kuratóriumainak új tagjait.

M. K. (Dunántúli Napló)

A különböző szakkollégiumok munkájában a jövőben több pécsi művész és szakértő vesz részt. Előadó-művészet területén a miniszteri hatáskörben kinevezett személyek között ott lesz Uhrik Dóra, Kossuth-díjas táncművész, táncpedagógus; a könyvkiadás kollégiumába került be dr. Kellermayer Miklós orvos, a PTE professor emeritusa, valamint Kengyel Miklós jogász, a Professzorok Batthyány Körének tagja.

A Közművelődés és Népművészet Kollégiumban dolgozik majd a szakmai szervezetek delegáltjaként Laknerné Brückler Andrea, a Pécsi Kulturális Központ igazgatója, a Kulturális Központok Országos Szövetségének elnöke, illetve a Kulturális Fesztiválok Kollégiumában Révész Mária, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium miniszteri kabinetjének főtanácsadója; Fabényi Júlia művészettörténész, a Baranya Megyei Múzeumok igazgatója pedig a Vizuális Művészetek Kollégiumának elnöke lett.  

M. K. (Dunántúli Napló) -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!