Kultúra

2012.02.10. 14:02

Az év első fesztiválja: PIKKK

Február 16 és 18. között első alkalommal rendezik meg a három napos fesztivált kizárólag pécsi zenészek és dj-k részvételével.

BAMA

A Pécs-I-Karma Könnyűzenei Karnevál (PIKKK) idén február 16 és 18. között kerül először megrendezésre, a pécsi Zenész Ifjúsági OtthoNban. Célunk, hogy kizárólag pécsi fellépőkkel teremtsünk egy nagyszerű és sokoldalú könnyűzenei rendezvényt, amely akár hosszútávon, hagyományosan minden februárban összehozza majd a műfaj képviselőit és rajongóit egy nagyszabású esemény keretei között.

A rendezvény logóját Szakonyi Balázs pécsi grafikus, kabala figuráját pedig, akit a Facebook oldalunkon megtartott szavazás során a közönségtől a PIKKK Nick nevet kapta, Gróf Balázs Pécs elhíresült képregény rajzoló mestere alkotta. A fesztivál keretében több együttes is exkluzív műsorral készül, a 30Y külön fúvós szekcióval rázza fel koncert programját, és a fesztiválon áll össze újra Rudán Joe vezetésével a 90-es évek meghatározó pécsi bandája, a CODA.

Különleges programot ígér a Punnany Massif is, és várhatóan több fellépő művész is vendégeskedni fog egymás produkciójában. A három nap zenei programja jól elkülönül egymástól, csütörtökön a legmenőbb pécsi Dj-ket gyűjti egy estére össze a PIKKK. A péntek a kemény zenéket kedvelőké. Metaltól a punkig terjed a választék, olyan nevekkel mint a HétköznaPI CSAlódások, a SKA-Pécs, a Metallust vagy a már említett Rudán Joe, aki több zenekar kíséretében is megidézi gazdag életművét.

Szombaton a fiatalok körében nagy népszerűségnek örvendő 30y és Punnany Massif mellett két újra aktív formáció a Psycho Mutants és a Zagastic is tiszteletét teszi többek között. A nagy érdeklődés előre vetíti, hogy várhatóan a 2012-es év egyik legjelentősebb könnyűzenei eseménye előtt állunk városunkban.

A 30Y külön fúvós szekcióval rázza fel koncert programját -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!