Kultúra

2012.03.08. 07:19

Koncertsorozat világhírű sztárokkal

Pécsett nemzetközi sztárok is fellépnek – Mike Stern, Kenny Garrett jazzlegendák és délszláv világzenei hírességek is jönnek.

M. B. E. (Dunántúli Napló)

Az ország 12 városában lesz az idén tavaszi fesztivál, de még Budapesten is csökkentett költségvetéssel zajlik a rendezvénysorozat. Pécsett (március 17-e és 31-e között) azonban az immár 15 éves hagyományoknak megfelelően ismét pazar a felhozatal, a 20 millió forintos pályázati, szponzori keretnek köszönhetően a vidéki helyszínek közül egyedül itt lépnek majd fel nemzetközi sztárok – Mike Stern, Kenny Garrett jazzlegendák és délszláv világzenei hírességek.

A 15. Pécsi Tavaszi Fesztivál 39 programot hoz két hétre, s ezúttal a bűvös négyes jegyében zajlanak az események. Négy helyszín lesz (Zsolnay-negyed, Kodály Központ, Dominikánus Ház, Nagy Lajos Gimnázium díszterme), és négy mini fesztivál: Nemzetközi Jazz Hétvége (március 22–24.), XXII. Pécsi Folknapok (március 29–31.) – melynek keretében bajusz és copf versenyt is meghirdetnek, Dél-koreai Napok filmvetítésekkel (március 26–31.) és a kvartettnek része a teljesen önálló Frankofón Hét (március 17–25.) is. Emellett családi hétvégi műsorokat szerveznek Bognár Szilvivel, Szalóki Ágival, a Szélkiáltó és a Tünet együttessel.

Lesz két formabontó közönség-művész produkció is: a jazz hétvégén esténként pécsi muzsikusok jammelnek az E78-ban, 24-én pedig „Török gyerek megvágta, magyar gyerek gyógyítja” címmel interaktív történelmi játszóház zajlik a Zsolnay-negyed pirogránit udvarában kosztümös törökökkel, magyar vitézekkel, logikai játékokkal, korhű táncos-zenés körítéssel.  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!