Kultúra

2012.08.06. 13:07

Több a magyar zene a fesztiválokon, rádióban

Tizenöt százalékkal több magyar muzsikát hallgattunk és néztünk 2011-ben, mint egy évvel korábban – derült ki a Magyar Dal Napja (augusztus 5.) alkalmából kiadott Artisjus Magyar Zenei Jelentésből.

M. B. E. (Dunántúli Napló)

A televíziók és rádiók egyre több hazai zenét játszanak, a fesztiválok és rendezvények szervezői főleg magyar bandákat invitálnak. A sorból csak az online letöltések lógnak ki. A számok értelmezéséhez mindenképpen tudni érdemes azt is, hogy a médiatörvény 2011. január 1. óta 35 százalékos magyar zenei kvótát ír elő a rádióknak. Az Artisjus friss jelentése a televíziós és rádiós sugárzások, az élőzenés rendezvények, a hangfelvétel-kiadások, valamint a legális online szolgáltatások statisztikáit vetette össze.

„Meg kell mutatnunk, hogy milyen sok jó, szerethető magyar zene létezik” – összegzett tegnap Presser Gábor, a Magyar Dal Napja alapítója. Az általa megálmodott esemény vasárnap nagy siker volt a Sziget fesztivál mínusz kettedik napjaként, szeptember 9-én pedig országszerte megszervezik.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!