Kultúra

2016.04.08. 11:56

Plusztámogatáshoz jut a POSZT és a Busójárás is

Sőt az Ördögkatlan és a Zsolnay Fesztivál szervezői is örülhetnek.

bama.hu (forrás: MTI)

Mások mellett baranyai fesztiválok is plusztámogatáshoz jutnak abból a 250 millió forint összegű keretből, amelyet az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI) hozott létre a vidéki és határon túli magyar fesztiválok támogatására az idei költségvetésben.

A vidéki fesztiválok támogatását Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere jelentette be csütörtökön.
   
A Nemzeti Kulturális Alap fesztiválfinanszírozásra fordítható keretét ezzel egyidejűleg 200 millió forinttal emelte meg a minisztérium, a vidéki és határon túli fesztiválok így összesen 806 700 000 forint állami támogatásban részesülhetnek. Az EMMI célja a támogatás növelésével a kulturális decentralizáció és a vidéki művészeti fesztiválélet erősítése - közölte a kultúráért felelős államtitkárság az MTI-vel.


   
A keretből pluszforráshoz jut 2016-ban a Pécsi Országos Színházi Találkozó, az Ördögkatlan Fesztivál, a Mohácsi Busójárás, a Zsolnay Fesztivál.

A kulturális kormányzat közvetett célja a fesztiválok támogatásával a kulturális turizmus és az erre épülő iparágak erősítése.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!