Kultúra

2011.03.16. 08:51

Hosszú idő után újra Pécsett lép fel a 30Y

A legújabb lemez dalai is előkerülnek a szerda esti koncerten. Interjú Beck Zoltánnal.

Fülöp Zoltán (Dunántúli Napló)

– A szentimentálé-programunkat, amelyet (mint a neve is mutatja) elsősorban szűk térben, kis közönségnek előadott dalok alkotnak, még soha nem játszottuk Pécsett. Volt itt már jó néhány komoly koncertünk sok nézővel, nagy tombolással, de olyan fellépés, amelyen mindenki üldögél, még egy sem.

– Az új lemez dalai beépültek már ebbe a programba?

– Néhányuk igen. A Városembert például már régóta játsszuk ilyen fellépéseken, de az új album első dala, a Kövér disznók is elhangzik majd.

[caption id="" align="alignleft" width="334"] „Nagyon komoly kihívás ott fellépni, ahol a zene a legszebben szól”
[/caption]

– Amely szám egyébként meglehetősen lendületes. Nagyon át kellett dolgozni, hogy így is működjön?

– Dolgoztunk vele, ez tagadhatatlan. De egyébként minden dal másként szól ebben a programban, tehát szó nincs arról, hogy egyszerűen lelassítjuk, meg kicsit szellősebbé tesszük a számokat, aztán ennyi.

– A helyszín önmagában jelent kihívást?

– Persze. Tavaly már felléptünk ezzel a műsorral a MüPában, most pedig Magyarország deklaráltan egyik legjobb koncerttermében, a Kodály Központban szerepelünk vele. Nagyon komoly kihívás ott zenélni, ahol a zene a legszebben szól.

– Lesz valami egyéb különlegessége a pécsi fellépésnek?

– Az mindenképpen különlegesség, hogy ezúttal nem gondolkodunk semmi vizuális kalandban: nem lesz vetítés, sem díszletek, egyszerűen csak a zene lesz, önállóan. Az új lemezünk koncertturnéján kezdtük el az úgynevezett városlepedőket használni: minden helyszínen kiterítettünk egy lepedőt, s a közönség kedvére írhatott rá. Nos, ennek az eddig elkészült tizenhat lepedőnek lesz most egy bemutatója a Kodály Központban, valamint itt készül majd el a tizenhetedik, a nekünk legkedvesebb, a pécsi.

<!-- Hosszú idő után újra Pécsett lép fel a 30Y A legújabb lemez dalai is előkerülnek a szerda esti koncerten. Interjú Beck Zoltánnal. Fülöp Zoltán (Dunántúli Napló) Az iskolának sincs vége Beck Zoltán tavaly védte meg doktori disszertációját a Pécsi Tudományegyetemen, ám ez nem jelenti azt, hogy számára ezzel vége is lenne a tudományos életnek. Jelenleg is tanít a Romológia Tanszéken, valamint a Neveléstudományi Intézetben, s ezenfelül tagja annak a csoportnak, amely Bódi Zsuzsanna, a neves néprajzkutató hagyatékát rendszerezi. „Nagyon komoly kihívás ott fellépni, ahol a zene a legszebben szól” -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!