Kultúra

2010.05.25. 21:27

Szomszédünnep: kipróbáltuk, működik - videó

Több tucat helyszínen készülődnek már a szervezők a pénteki Szomszédünnepre, mi pedig kipróbáltuk, hogyan lehet rávenni az embereket hogy megálljanak és leüljenek beszélgetni.

bama.hu

Javában zajlik a pénteki Szomszédünnep pécsi eseményeinek előkészítése - már több tucat helyszínen készülnek a szervezők, hogy vendégül látva a szomszédaikat közelebb hozzák egymáshoz a szomszédságukban lakókat. A "Nyissunk egymásra" jelmondat szellemében egybek közt a Király utcában is készülődnek - itt a hagyományos Sétálóutcabál is csatlakozik idén a jó szomszédság ünnepéhez.

Miközben a készülődésről kérdeztük a szervezőket, magunk is kipróbáltuk, hogyan lehet a városlakókat egy asztalhoz ültetni és szóra bírni. Eláruljuk a titkot: sütemény kell hozzá...

Ismeri a szomszédait?

Előző videónkban arra a kérdésre kerestük a választ, hogy ismerik-e a városlakók a szomszédaikat? A válaszok összetettsége arra engedett következtetni, hogy ráfér a pécsiekre egy olyan közösségformáló kezdeményezés, mint az EKF programjának részeként megvalósuló Szomszédünnep.

Tippek és információk a weboldalon

A Szomszédünnepről az érdeklődők és a szervezők is bőséges információt találnak a kezdeményezés weboldalán, a www.szomszedunnep.hu címen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!