elismerés

2019.12.09. 18:02

Jennifer Lopez és Antonio Banderas is díjat kapott a filmkritikusoktól (videó)

A Los Angeles-i Filmkritikusok Szövetségének tagjai vasárnap szavaztak.

US singer Jennifer Lopez arrives to attend the 11th Annual Governors Awards gala hosted by the Academy of Motion Picture Arts and Sciences at the Dolby Theater in Hollywood on October 27, 2019. (Photo by Chris Delmas / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: Chris Delmas

Pong Dzsunho dél-koreai rendező Arany Pálma-díjas Élősködők című filmje kapta vasárnap a Los Angeles-i Filmkritikusok Szövetségének fődíját – írta a The Hollywood Reporter.

Az Élősködők nemcsak a legjobb film díját nyerte el a kritikusoktól, de a rendező díját is Pong Dzsunhónak ítélte oda a testület. A kritikusok szavazatai alapján a második helyezett Az ír című maffiaeposz lett, amelynek rendezője, Martin Scorsese ugyancsak a második helyet kapta.

A LAFCA más kritikustestületektől eltérően a győztes mellett a második legtöbb szavazatot elnyerő helyezettet is bejelenti.

A legjobb forgatókönyv díját Noah Baumbach kapta a Házassági történetért, ebben a kategóriában az Élősködők forgatókönyve lett a második.

Mary Kay Place a Diane főszerepéért a legjobb színésznő, Jennifer Lopez, a Wall Street pillangói sztárja pedig a legjobb mellékszereplő díját nyerte el.

Antonio Banderas, a Fájdalom és dicsőség főszereplője a legjobb színész díját kapta, az Élősködők sztárja, a dél-koreai Szong Gangho pedig férfi mellékszereplőként lett díjazott.

A dokumentumfilmes mezőnyből az American Factoryt díjazták a kritikusok, akik a második helyre az Apollo 11 című produkciót tették.

Az animációk közül a Keresem a testem című francia produkció került ki győztesként, míg a második helyet a Toy Story 4. szerezte meg a szavazásban.

A legjobb idegen nyelvű film díját Pedro Almodóvar Fájdalom és dicsőség című alkotása nyerte el. A második helyre a Portré a lángoló fiatal lányról című francia film került a Los Angeles-i kritikusoknál.

A filmzeneszerzők közül Dan Levy (Keresem a testem) vitt el a díjat az 1917 angol-amerikai háborús filmdrámához zenét komponáló Thomas Newman elől. Az operatőröknél a Portré a lángoló fiatal lányról című filmet fényképező Claire Mathon előzte meg Roger Deakinst, aki az 1917-et forgatta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!