félrelépés

2020.10.14. 09:55

Év végéig szóló eltiltást kapott Milák Kristóf riválisa

A japán sportági szövetség az év végéig felfüggesztette Szeto Daiját, de az olimpiai bronzérmes, négyszeres világbajnok úszó tokiói részvételére nincs hatással az eltiltása.

Daiya Seto of Japan who is swimming for the Energy Standard team, reacts after winning and setting a new short course world record in the Men's 400m Individual Medley during the International Swimming League (ISL) Championship Finale at the Mandalay Bay Hotel in Las Vegas, Nevada on December 20, 2019. - The ISL Championship Grand Final match will pit the top four ISL clubs worldwide against one another where the first-ever ISL champions will be crowned. (Photo by Mark RALSTON / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: Mark Ralston

A szervezet rendkívüli ülését követően hozta meg döntését, indoklása szerint Szeto megsértette a sportemberekre vonatkozó magatartási normákat.

A 26 éves Szeto szeptemberben ismerte el, hogy házasságon kívüli viszonya volt, majd bocsánatot kért felelőtlen viselkedéséért családjától, továbbá mindenkitől, akit ezzel megbántott.

A nemzetközi mezőnyben vegyes és pillangó számokban is meghatározó Szeto az eset hatására lemondott az úszóválogatott csapatkapitányi tisztségéről, illetve a tokiói székhelyű ANA légitársaság egyéni szponzorként a botrány miatt megszakította vele az együttműködést.

Forrás: MTI

Címkék#Szeto Daija

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában