Ország-világ

2021.03.17. 19:12

Oltási munkacsoport: nem oltópontból van kevés, hanem vakcinából

Nem oltópontból van kevés, hanem vakcinából – reagált a főpolgármester Facebook-bejegyzésére a Koronavírus Sajtóközpont Oltási Munkacsoportja, amely arra kéri Karácsony Gergelyt és a többi baloldali polgármestert, hogy fejezzék be a zavarkeltést.

Ahogy az operatív törzs szerdai sajtótájékoztatóján is elhangzott, az oltópontok kijelölése a járványügyi hatóság és az Országos Oltási Munkacsoport hatásköre, nem kampányoló és oltásellenes baloldali polgármestereké – számol be a koronavirus.gov.hu.

Mint írták, 6752 oltópont van kijelölve, amelyből közel 6 ezer jelenleg is működik a háziorvosi rendelőkben és a kórházi oltópontokon. Ettől több aktív oltópontra akkor lesz szükség, ha érkezik elég vakcina ahhoz, hogy tömeges oltást lehessen szervezni – tették hozzá.

A közleményben kiemelték: nem oltópontból van kevés, hanem vakcinából. A brüsszeli vakcinabeszerzésből továbbra is kevés vakcina érkezik és a hírek szerint a következő hetekben még az ígértnél is kevesebb fog érkezni.

Eddig 3,1 millió adag vakcina érkezett hazánkba, amelynek fele annak köszönhető, hogy a kormány nem várt Brüsszelre, és nemzeti hatáskörben is vásárolt oltóanyagot – írta a Koronavírus Sajtóközpont Oltási Munkacsoportja.

Karácsony Gergely szerdán azt írta a Facebbok-oldalán, hogy továbbra is készen áll új oltópontok kialakítására a főváros más önkormányzatokkal együtt.

„Mi kell még, hogy a kormány belássa végre, hogy nem hadakozni kell, hanem együttműködni, nem dölyfösködni, hanem együttérezni” – tette fel a kérdés Karácsony Gergely a járvány halálos áldozatainak számára utalva.

Közölte: az együttműködés és az együttérzés azt követelné meg, hogy minden létező és lehetséges segítséget igénybe vegyenek az oltások felgyorsítása, zökkenőmentessé tétele érdekében.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában