Illegális bevándorlás

2021.11.09. 21:38

Újabb magyar rendőrök indulnak Szlovéniába, Észak-Macedóniába és Szerbiába

Nemcsak a határ közvetlen közelében teljesítenek szolgálatot, hanem az országok belsejében található utakon is.

Újabb magyar rendőrök indulnak Szlovéniába, Észak-Macedóniába és Szerbiába, hogy segítsék Európa határainak védelmét.

Az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) kommunikációs szolgálata a police.hu-n olvasható közleményében azt írta: a magyar rendőrség elkötelezett a mellett, hogy megakadályozza az illegális migránsok bejutását Magyarország és az Európai Unió területére, ezért felajánlotta támogatását a nyugat-balkáni országoknak.

A Szerbiába induló 55., az Észak-Macedóniába induló 67. és a Szlovéniába induló 6. magyar rendőrkontingens tagjait kedden búcsúztatta a Készenléti Rendőrség központi objektumában Balázs László, az ORFK határrendészeti főosztályának vezetője.

A 30 tagú észak-macedón, a 10 tagú szerb és a 3 tagú szlovén kontingensben szolgálatot teljesítő magyar rendőrök saját szolgálati felszerelésükkel látják el feladataikat, intézkedési jogosultságukat a fogadó ország rendvédelmi szervének irányítása, felügyelete mellett gyakorolják.

A magyar rendőrök fő feladatként járőrszolgálatot látnak el a jogellenes határátlépések megelőzéséért és felderítéséért, közreműködnek az embercsempészek és az illegális migránsok előállításában.

Nemcsak a határ közvetlen közelében teljesítenek szolgálatot, hanem az országok belsejében található utakon is. A kontingensek terepjárókkal, éjjellátó készülékekkel, hőkamerákkal támogatják a határok védelmét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában