Kétes hátterű finanszírozás

2023.09.23. 07:42

Karácsony Gergelynek nagyon erős ráhatása lehetett a 99 Mozgalom ügyeire

A Magyar Nemzet cikke szerint Márki-Zay Péter kampányába is továbbgurultak a főpolgármesterék pénzkötegei.

MW

Márki-Zay Péter, Hódmezővásárhely polgármestere, a Mindenki Magyarországa Mozgalom alapító elnöke (j) és Karácsony Gergely főpolgármester sajtótájékoztatót tart az Országház előtt 2021. október 8-án

Forrás: MTI

Fotó: Balogh Zoltán

A héten szertefoszlott Karácsony Gergely főpolgármester 99 Mozgalmának adománygyűjtő-dobozokról szóló legendája. Az ügyben az OTP Bank feljelentést tett, a NAV pedig költségvetési csalás és pénzmosás gyanúja miatt is nyomoz. A kétes hátterű finanszírozás másik fő haszonélvezője Karácsony Gergely mellett Márki-Zay Péter lett, aki be is lépett a 99 Mozgalomba – írja a Magyar Nemzet.

A hódmezővásárhelyi polgármesternek a tiszteleten kívül más oka is lehetett a belépésre. A 99 Mozgalom fedezte ugyanis a Karácsony-kampányt, így egyebek mellett balliberális portálokon hirdetési felületeket vásároltak, rendezvényeket szerveztek és óriásplakáthelyeket is foglaltak.

A baloldal későbbi miniszterelnök-jelöltje 2021. november elsején állt elő azzal, hogy

becslése szerint Karácsony mintegy félmilliárd forintból korteskedett. Később azt is bevallotta, hogy külföldről is érkeztek források a kampányukba.

Közismert, hogy a szóban forgó pénzek nagy része a Bajnai-féle DatAdat-csoportnál kötött ki.

Az biztos, hogy az előválasztáson ez a társaság, tehát a DatAdat és a Bajnai Gordon-kör, ők Karácsony Gergely és a 99 Mozgalom mögött álltak és a második fordulóban, az utolsó pillanatban még tőlük mi kaptunk plakátfelületeket. Tehát magyarul el tudtuk intézni azt Karácsony Gergelynél és Karácsony Gergellyel, hogy az utolsó néhány napra az ő plakátfelületeinek egy részét sikerüljön a mi közös kampányunkra átragasztani. […] Az utolsó néhány napban már sikerült, mondom, a plakátfelületeiket az én támogatásomra buzdító plakátokra cserélni

– fejtette ki Márki-Zay Péter a Hit Rádió minapi adásában.

A hódmezővásárhelyi polgármester tehát arról beszélt, hogy – mintegy operatív módon – „Karácsony Gergelynél és Karácsony Gergellyel” tudta elintézni, hogy a a 99 Mozgalom által foglalt plakáthelyeket használni tudja.

Ez a jövőbeli vizsgálatok szempontjából is fontos elem lehet, hiszen Karácsony eddig a mozgalom ügyei kapcsán mindig a pénzes emberére, Perjésre mutogatott.

Márki-Zay mondatai alapján azonban Karácsonynak nagyon erős ráhatása lehetett a 99 Mozgalom ügyeire – hívja fel a figyelmet cikkében a Magyar Nemzet.

A teljes cikkért kattintson.

Kocsis Máté: rend lesz Budapesten, ahogy Tarlós István idejében is volt

„Olyan főpolgármester-jelöltünk lesz, aki nem fog külföldről kétes eredetű pénzeket elfogadni és nem fog tanácsadók tömkelegeinek százmilliókat kipumpálni” – írta Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője a Facebook-oldalán.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában