Belpolitika

2023.10.05. 06:44

Gyurcsányon és a DK-n múlik, hogy újrázik-e Karácsony Gergely főpolgármesterként

A DK továbbra is macska-egér játékot játszik Karácsony Gergellyel – derül ki a Magyar Nemzet cikkéből.

MW

Karácsony Gergely főpolgármester-jelölt, Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke, Németh Angéla újpalotai polgármesterjelölt és Kunhalmi Ágnes MSZP-s országgyűlési képviselő, választmány elnök (b-j) az ellenzék XV. kerületi kampányzáró rendezvényén 2019. október 12-én

Forrás: MTI

Fotó: Balogh Zoltán

Továbbra sincs egyértelmű döntés arról, hogy a DK beáll-e Karácsony Gergely mögé a jövő évi önkormányzati választáson. Dobrev Klára, a DK árnyékkormányának miniszterelnöke ugyanis minden erre vonatkozó kérdést kikerült a Partizán című műsorban. Gulyás Márton a beszélgetésben többször is rákérdezett, került-e már pecsét a Karácsonnyal való együttműködésre, tárgyal-e a DK mással is Karácsony Gergellyel szemben. Dobrev azonban – férje, Gyurcsány Ferenc korábbi nyilatkozataihoz hasonlóan – csak lebegtette a mostani főpolgármester támogatását.

Akkor kell véglegesen pecsétet tenni Karácsony Gergely mellé, ha mindenben megállapodtunk

 – mondta Dobrev Klára, és hozzátette: nemcsak Karácsonnyal tárgyalnak, hanem gyakorlatilag mindenkivel.

A DK tehát szemlátomást továbbra is úgy játszik Karácsony Gergellyel, mint macska az egérrel – írja a lap. 

Emlékezetes, a DK elnöke tavaly szeptemberben a Partizán című műsorban közölte: „nem alapértelmezett”, hogy támogatják Karácsonyt a választásokon. 

Baloldali körökben úgy vélik,

ha végül Gyurcsány Ferencék mégis támogatják Karácsony Gergelyt, annak ára lesz,

mégpedig az, hogy a jelenlegi kormánypárti vezetésű kerületekben „aránytalanul sok” DK-s jelöltet akarnak majd állítani.

A teljes cikk IDE kattintva olvasható.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában