Postabontás

2012.10.24. 17:18

Új jogsi: vidéken gyorsabb az ügyintézés

Vidéki okmányirodákban miért cserélik gyorsabban a lejárt jogosítványt - kérdezi olvasónk.

DR. G. J.

Olvastam a DN-ben az olvasói levelet a jogosítvány érvényesítésének hat hetet is igénybe vevő procedúrájáról. A kedves olvasótársra még valószínűleg vár egy meglepetés, amin én már túlestem.

Azt gondoltam, előrelátó leszek, ha az augusztus végén lejáró jogosítványom cseréjét már júliusban elindítom. Kezemben az orvosi alkalmassági igazolással elmentem a pécsi okmányirodába július 17-én. Augusztus 8-ra kaptam időpontot az ügyintézésre. Elfogadtam, remélve, hogy külföldi utazásomig elkészül az új jogosítvány. Augusztus 8-án az ügyintéző hölgy közölte, hogy 30 nap a határidő, de ad ideiglenes igazolást, ami természetesen csak belföldre érvényes.

Nemtetszésemet látva közölte, hogy el kellett volna menni valamelyik vidéki városba, ott már készen lenne a jogosítványom. Mi van? Hiszen én Pécsett élek, itt fizetem az adóimat. SMS-ben kaptam értesítést szeptember 3-án (külföld ugrott), hogy elkészült a vezetői engedélyem. Másnap mentem érte. Megdöbbenve láttam, hogy az érvényessége július 17-től szól, azaz attól az időponttól, amikor még csak időpontot kaptam, hogy mikor lesznek hajlandóak velem foglalkozni. Közel két hónapot elvett a hivatal az érvényességi időből úgy, hogy ez kizárólag saját, minősíthetetlen munkájából ered. Arcátlanság!

Címkék#Pécs
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!