postabontás

2020.02.21. 15:48

Valóban túl sok a kóbor macska – írja állatvédő olvasónk

Túl sok a kóbor macska. Valóban. Valószínűnek tartom, hogy nem az égből pottyantak – kezdi állatvédő levélírónk.

Többnyire az emberi felelőtlenség miatt lettek kóborok, még ha az utcán születtek is. Nem egy estben a „kedves” gazdik sima egyszerűséggel kiteszik a feleslegessé vált szaporulatot, vagy éppen a megunt házi kedvencet. Igen, a kóborok ivartalanítását ingyenessé kellene tenni, amihez a városvezetés pozitív hozzáállása is szükséges lenne.

Vannak Pécsett állatvédő szervezetek, például a Pécs Környéki Állatmentő Alapítvány vagy a Kulturált Állattartásért és Tiszta Környezetért Egyesület, amelyek évek óta küzdenek a kóbor kérdéssel. Csak ez a két szervezet az elmúlt néhány évben több mint 1000 bársonytalpút ivartalaníttatott. Jóérzésű emberek adományaiból, valamint az adó 1% -ból tudnak ivartalanítani, beteg állatokat gyógyítani.

Itt jöhetne képbe az önkormányzat a támogatásával. Jól fogalmazott a hozzászóló, hogy „környezetvédelmi feladat is lehetne a túlszaporodásuk megakadályozása”, de minden pécsi polgár érdeke is lenne. A temető területén jelenleg 10 kóbor macska él, a számuk évek óta nem nő, mert egy nőstény kivételével ivartalanítottak. Három éve a nem kívánt szaporulatot befogjuk és gazdásítjuk. Gondozzuk őket, féregtelenítésük folyamatos. Ha betegek, orvoshoz kerülnek. Úgy vélem, összefogásra van szükség a szervezetek, a városvezetés és a lakosság részéről egyaránt.

Korner Zsuzsanna, a Kulturált Állattartásért és Tiszta Környezetért Egyesület elnöke

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!