Postabontás

2021.11.26. 15:48

Kinek vannak jogai? – teszi fel a kérdést olvasónk

Most Európában, de a világ más tájain is folyamatosan megújuló erővel sújt le a koronavírus-járvány.

Dunántúli Napló

Már a pandémia negyedik hullámával küzd a magyar egészségügy. A naponta egyre romló állapotokról szóló hírek rendkívül aggasztóak, pedig már háromszor hittük azt, hogy vége. Háromszor bíztunk benne, hogy újra élhetjük a megszokott életünket azokkal, akik fontosak nekünk, azt csinálunk, amit akarunk, és akkor, amikor akarjuk. De negyedszer is szembesülnünk kellett a valósággal. Egyre nyomasztóbb az az érzés, hogy soha nem lélegezhetünk fel, ez már mindig így marad.

De miért kell ennek így lennie? A magyar és a külföldi virológusok is egyhangúlag állítják, hogy ha mindenki beoltatná magát, hamar elfelejthetnénk ezt a szörnyűséget, mert ugyan a vírust akkor is el lehet kapni, csak egészen más következményei lesznek. De sokan vannak, akik nem hajlandók oltakozni, mondván, hogy a saját testükkel, a saját egészségükkel azt csinálnak, amit jónak látnak.

Csakhogy itt sokkal többről van szó! Nemcsak a saját, hanem mások egészségét is veszélyeztetik. Egy felnőtt ember korlátozás nélkül fogyaszthat alkoholt, de ha ilyen állapotban autót vezet, azt a törvény szigorúan bünteti, mert másokat is veszélyeztet.

Miért kell eltűrni, hogy az oltatlanok sok jó szándékú embert megbetegítsenek? Miért érzik feljogosítva magukat arra, hogy felelőtlen viselkedésükkel megtöltsék a kórházak intenzív osztályait, az egészségügyi dolgozókat lassan évek óta tartó emberfeletti munkára kényszerítsék, hogy a más betegségekkel küzdő honfitársaink szakszerű gyógyítását ellehetetlenítsék, mert ők foglalják le az egészségügy kapacitásának nagy részét?

Valóban joguk van ahhoz, hogy felelőtlen viselkedésükkel olyan intézkedéseket váltsanak ki, amelyek megbéníthatják az ország gazdasági, kulturális és sportéletét? Szerintem nincs!

Egy normális társadalomban mindenkinek vannak jogai, de legyen kötelező a többség evidens érdekeinek figyelembevétele, és érvényesítésének betartatása is!

Név és cím a szerkesztőségben

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!