postabontás

2021.12.05. 18:48

Bölcsek adhatnának végre tanácsot Pécsnek

Újabb tanulmányokra költ tízmilliókat a város, a soha meg nem valósuló beruházásokra, mint például az akvapark.

Dunántúli Napló

Úgy tűnik, hogy a választási rendszer hibájából egy laikus testületnek kellene megmondania, hogy mi a „tuti”, hogy kinek a terveit fogadják el, és ebből mi valósuljon meg. Majd elbírálják, elfogadják és a pénztelenség hiányában irattárba kerülnek, és el lesznek felejtve.

A múlt nagy tanítómester. A Horthy-rendszernek húsz éve volt a második világháború kitöréséig. Ez alatt felsorolni sem lehet, hogy mi valósult meg szeretett városunkban. Felépült a Pozsonyból elhozott Erzsébet Tudományegyetem csodálatos épülete, a Szent Mór Kollégium, a hadapródiskola, a Pius Gimnázium, a gyárvárosi templom és iskola. Ínség-telepek a Remény utcai és a Horthy-telep (ma Erzsébet-telep), Meszespuszta területén az ONCSA-telep. A város fejlődési szakaszának a csúcsán állt.

A mai laikus testület, amely nem szakértelem, hanem pártszimpátia alapján kerül megválasztásra, a bizottsági munkába bevonhat fizetett szakértőket, de nem a témának megfelelő szakértelemmel, hanem „örökös tagsággal”. A szakértő áttanulmányozásra előre megkapja a terveket, de nem kell írásban benyújtani a szakvéleményét, így felelősségre sem lehet vonni a hibás bírálatért.

A „Bölcsek Tanácsa”, amire a városnak szüksége lenne!

Frantó

Ezek is érdekelhetik