Postabontás

2022.06.07. 18:37

A kóborló kutya veszélyt jelent - húzza alá olvasónk

Dunántúli Napló

Forrás: Shutterstock / Illusztráció

Fotó: Shutterstock

Pécsett a Galagonya dűlőben rendszeresen szabadon kószál egy nagytestű, kb. 50 kilós kutya, a fajtája akita, ami nem sűrűn tartott kutya. Én pórázon sétáltattam a kiskutyámat (15 kg), és ránk támadt. Ez sajnos mindkettőnket megviselt. Az eset óta nálam van a biztonsági karó, amivel a kóbor támadó ebeket vissza lehet tartani, ha elég ügyes az ember. A minap szerencsénk volt, a kutya elszelelt. Többször hívtam már mindkét sintért, de nem történt semmi. Egyszer sem jöttek ki befogni a kóborló állatot. Majd ha valakit megmarcangol, akkor talán lép valaki az ügy érdekében?! Szerencsére, amikor a támadás történt, se az unokám, aki 3 éves, se a feleségem nem volt velem. Történhetett volna valami tragikus is. Jó lenne, ha valaki illetékes tenne valamit, lehetőleg még mielőtt az 50 kilós kutya valakit megmarcangol! 

A másik probléma, hogy van autós, aki ezen az egysávos úton úgy közlekedik, mintha autópályán menne. Az kell, hogy valaki felfigyeljen a problémára, hogy esetleg elüssön egy úton szaladgáló gyermeket? Nincs kitéve sebességkorlátozás, pedig itt, ezen az úton a 20-km/h-s tempó is gyors az út minősége miatt. Korlátozás kellene az ilyen autósok miatt. A jóérzésű gépkocsivezetők betartanak egy normális sebességet ezen az úton. 
M.L.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!