Postabontás

2022.12.05. 08:09

A közlekedésre ráfér az újítás - véli olvasónk

Úgy tűnik, hogy egy kisebb városban jobban lehet összpontosítani a gondolatokat, mint egy nagyvárosban.

bama.hu

Képünk illusztráció

Fotó: Laufer László

A Komlói Tömegközlekedési Blog – mert nekik ilyenünk is van – tájékoztatója szerint, ahogy azt a DN cikkében olvashattuk, nyolc vonalon közlekedik majd új, elektromos meghajtású busz, tesztjáratban Komlón. A járművek a HUMDA Zrt. zöldbusz program minta projektje részeként rásegítő, tehermentesítő járatként, a menetrend szerinti járatok előtt közlekednek majd, december végéig. Továbbá új helyi autóbusz-menetrend és ehhez kapcsolódó új vonalhálózat kidolgozásán is dolgozik a blog, a DN-ben megjelentek szerint. 

A témában kikérték a komlóiak véleményét is: közel ötezren töltötték ki a kérdőíveket. Az eredmény: a válaszadók nagy többsége szerint a tömegközlekedésre ráfér az átszervezés. A sorok olvasása közben az jut a pécsi állampolgár eszébe, hogy a megyeszékhelyen is nagy szükség lenne egy ilyen blogra, vagy nevezzük, aminek akarjuk. A lényeg, hogy egy olyan szervezetre, amely folyamatosan szemmel kíséri a változásokat, és a tömegközlekedéssel kapcsolatos megváltozott igényeket, majd a szükséges korrekciókkal ellátott elképzeléseket a közgyűlés elé terjeszti. 

Talán a legelső, amiben lépni kellene a MÁV és a Volán összevonását követően, az a helyi tömegközlekedésnek ebbe a fúzióba való bevonása. A Komlói úton például egymást „kergetik” fél terheléssel a Volán komlói járatai, miközben, mi pécsi peremkerületiek, sokszor alig férünk fel a saját, zsúfolt helyi járatainkra. Félreértés ne essék, mi nem a komlóiak rovására szeretnénk, hogy a járataik a pécsieket is felvegyék. Csak azokban a megállókban lenne megengedhető, hogy felszálljanak a helyi járatra várakozók, ahol a helyközi buszok egyébként is megállnak, mert van leszálló utasuk. Sokan örülnénk egy ilyen megoldásnak! 

Név és cím a szerkesztőségben 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában