Egyeztetés után

2022.11.03. 08:55

Új helyi menetrend készül a városban

A helyi járatok menetrendjének megújítását, és a hozzá tartozó új vonalhálózat kidolgozását kezdte meg a Komlói Tömegközlekedés Blog a közelmúltban – a komlóiak véleményére is kíváncsiak. 

W. K.

Fotó: Karnok Csaba

A blog új helyi közlekedési koncepciójának célja – mint közösségi oldalukon írják – az eddigi „pókhálószerű” vonalrendszer megszűnése, és közvetlen, átszállás nélküli összeköttetés megteremtése a nagyobb városrészek között. A tapasztalat ugyanis azt mutatja, hogy a hetvenes években kialakult, és javarészt máig változatlan komlói útvonalhálózat elavult, nem igazodik a megváltozott utazási szokásokhoz. A blog tervei megegyeznek az önkormányzat és a szolgáltató Volánbusz Zrt. elképzeléseivel – cél egy olyan menetrend megalkotása, amely minden nap és minden napszakban közvetlen összeköttetést biztosít az egyes városrészek között. 

A komlóiak véleményére is kíváncsi a blog – interneten kitölthető kérdőív segítségével mondhat véleményt az utazóközönség, a tíz kérdés megválaszolására november 5-ig nyílik lehetőség. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!