Támadnak a vírusok

2023.02.26. 12:08

A maszk és a kézfertőtlenítés az influenza ellen is hatásos lenne – vélik olvasóink

W. K.

Illusztráció

Fotó: Roman Samborskyi

– Egyre több az influenzás megbetegedés. Szerencsére a koronavírusról már szinte nem is hallani – két-három évvel ezelőtt ez még csak álomnak tűnt. Kialakult viszont a Covid időszakában egy jó gyakorlat: a maszk viselése, egymás védelme érdekében. Nem értem, hogy az influenzajárvány idején ezt miért nem alkalmazzuk? Én viselek maszkot, nem azért mert beteg lennék, hanem azt remélem, hogy így kevesebb az esély, hogy elkapjam a tömött buszon például a betegséget. Ha mások is hasonlóképp tennének, lehet, hogy egyáltalán nem is kellene influenzajárványról beszélni – írta egy olvasónk. 

Más a kézfertőtlenítés fontosságára hívja fel a figyelmet: 

– Jó lenne, ha ismét kihelyeznének a buszokra kézfertőtlenítőket, és az üzletek bejáratánál is célszerű lenne feltölteni a flakonokat. Mert az influenzajárvány esetén is köztudottan fontos a higiénia. Ha a koronavírus okán ezek az eszközök amúgy is rendelkezésre állnak, miért nem üzemelik be most, az influenza elleni védekezésként újra?

 – fogalmazta meg kérdését olvasónk. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!