Mi a jó megoldás?

2023.02.12. 20:12

A maszk viselésével kapcsolatban megoszlanak az olvasói vélemények

Egyik olvasónk egészen tavasz végéig kötelezővé tenné a maszkot a tömegközlekedésben, más szerint viszont teljesen fölösleges.

W. K.

Fotó: Maridav

– Bécsben se lesz már kötelező a maszk viselése a tömegközlekedési járműveken, pedig az influenza miatt lehet, hogy még ki lehetne tolni a szabályt, legalább a tavasz végéig. Persze minket ez Pécsett annyira nem érint, legfeljebb annyiban, hogy a hír hallatán talán még kevesebben lesznek, akik itthon maszkot húznak, ha olyan betegséggel küzdenek, ami köhögéssel, tüsszögéssel jár – írta egyikük. 

Más szerint teljesen felesleges az arc és az orr eltakarása. – A koronavírus előtt is minden évben volt influenzajárvány, hol enyhébb, hol erősebb. Maszkot mégse kellett hordani. Akkor most miért erőltetik egyesek? A buszmegállóban voltam fültanúja, amint két hölgy méltatlankodott, hogy ők szeretnének egészségesek maradni, de ügyeiket intézni busszal tudnak csak menni. Nagy egyetértésben megállapították, hogy ők maszkot húznak, a fertőzésveszély elkerülése érdekében, és jó lenne, ha mások is ezt tennék. Nem kérdeztem meg, pedig meg kellett volna - 2020 előtt hány télen hordtak maszkot? A válasz  borítékolható...

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!