Az értékeinkre is vigyázzunk!

2023.03.18. 15:48

Balesetveszélyesen parkolnak a medvehagymagyűjtők az orfűi szerpentinen – bosszankodik olvasónk

A medvehagymaszezon javában tart, a szép tavaszi időben nagyon sokan mennek a Mecsekre gyűjteni a gyógynövényből.

W. K.

Fotó: Csapó Balázs

A közlekedési szabályok betartására és a vagyonbiztonságra azonban a hegyoldalban is ügyelni kell – hívják fel a figyelmet olvasóink. 

– Arra is figyelmeztetni kellene a medvehagymagyűjtőket, hogy biztonságosan parkoljanak le az út szélén. Azaz például ne egy kanyar után, az Orfű felé vezető szerpentinen. Rendkívül balesetveszélyes, épp, hogy ki tudtam a járművet kerülni. Miközben mellette vígan szedegették a medvehagymát annak utasai – osztotta meg tapasztalatait olvasónk. 

Más a vagyonbiztonsággal kapcsolatban fogalmazta meg észrevételét.

– Nagyon sok a medvehagymagyűjtő az erdőben, a legtöbben autóval, családostul érkeznek. Külön fel kellene hívni a figyelmüket, hogy értékeket ne hagyjanak az autójukban, miközben az erdőt járják. Telefon, táska például ne maradjon az anyósülésen. Nehogy a szép tavaszi programnak kellemetlen emlék legyen a vége. Évekkel ezelőtt az autómat feltörték az erdő szélén, hasonló figyelmetlenség miatt. Nem kívánom senkinek az érzést – írta olvasónk. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában