A belvárosi padokat is elfoglalják

2023.04.12. 12:36

Isznak, hangoskodnak a hajléktalanok a Balokány-ligetben – bosszankodnak olvasóink

Beköszöntött a tavaszi idő, a közterületeken a hajléktalanok is megjelentek, és viselkedésükkel többeket zavarnak.

W. K.

Fotó: Srdjan Randjelovic

– Pécs városa sok-sok millió forintot költött a Balokány-liget rendbetételére. Jó pár hete hajléktalanok jelentek meg a ligetben és azóta is ott tanyáznak. Kedden délelőtt 10 óra 30 perc tájban 10 fő tartózkodott a tó körüli padokon, sétányon. Még a járdára is leültek, elfoglalva azt. Hangoskodnak, isznak. Jóérzésű ember, ha teheti, elkerüli őket, mivel koszosak, ápolatlanok, a legelemibb emberi együttélési szabályokat sem tartják be. Hol vannak a hatóságok? A jó idő beköszöntével várhatóan egyre többen lesznek. A normális emberek meg majd nagy ívben elkerülik a ligetet. Ennek így kell lennie? Miért nem intézkednek? – tette fel a kérdést olvasónk. 

Másnak a város központjában voltak negatív tapasztalatai:

– A Hal tér volt korábban a hajléktalanok találkahelye, ott italoztak, aludtak, élték mindennapjaikat. A megoldás az lett, hogy a padokat felszámolták. Átterelve így a Kossuth térre, Sétatérre, illetve a Terracina térre a problémát.  Vélhetően nem a padok begyűjtése a megoldás – fogalmazta meg véleményét olvasónk.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!