Postabontás

2023.04.10. 08:03

Olvasói levél: ársapka van, vásárlási korlát nincs, de tej, liszt sincs

Dunántúli Napló

A kép illusztráció

Fotó: Lang Róbert

Régen nevettünk ennyit a médiában megjelent április elsejei tréfákon. Ma már sajnos a tréfás hírek az újságok hasábjairól jellemzően elmaradnak. Mi jött helyette? Hát a reklám. Nemcsak a nyomtatott médiában, hanem az interneten, a tévében, a reklámújságokban, illetve az üzletek előtt villódzó reklámfalakon. 

Úgy látszik, hogy idén az egyik áruházlánc ragadta meg a lehetőséget, hogy megnevettesse a vásárlóit, az április elsejei tréfára felkészülve. Az, hogy mi volt a céljuk, szerintem a következő: a médiából az tűnt ki, hogy az érintett áruházlánc április elsejétől nem korlátozza az egyes ársapkás termékek vásárlásának darabszámát, konkrétan ez azt jelenti számomra, hogy például az egy kilós lisztből például már nem csak tíz darab vehető személyenként. Ki dőlt be először ennek, mármint a családban? Hát én.

Megemlítettem a nejemnek a hírt, aki már öltözött is, és indultunk az üzlet irányába, hogy tíz kilónyi liszttel feltöltsük az ünnepnapokra a háztartásunkat, gondolva a családi ebédre stb. A helyszínen a vásárlási szokásainkat betartva jártuk be az üzletet: kenyér, zsemle, zöldség, gyümölcs. 
Természetesen mindegyikhez saját nylonzacskóval felszerelve, mert ugye mi sem vagyunk elmebetegek, hogy az egyébként a termék árába beépített nylonzacskó árát újra, most már 19 forintos pluszáron megfizetve vigyük haza, hogy ott a szemetes kosárba kerüljön. Innen a tejpult, ahol az ársapkás tej helye még meg sem volt jelölve. 

Ekkor nevettük nejemmel az első igazi jót, és fogadtunk volna – ha nem egyezett volna meg a véleményünk –, hogy a „lisztes” polcon nem lesz ársapkás termék. 

Idős emberek vagyunk, és a keddi napon 5 százalékos kedvezményben részesültünk, de amikor megláttuk az említett polchely üres mivoltát, hangosan kezdtünk nevetni. Nejem a közelben tevékenykedő áruházi dolgozót megkérdezte, hogy hol lehet hozzájutni az általuk reklámozott áruhoz egyáltalán. A hölgy piros arccal hebegett, hogy nincs, majd a földre térdelt és a legalsó üres sor hátsó részéről előrángatott egy darab fél csomag lisztet, ami azonban – már meg sem lepődtünk – nem volt ársapkás termék.

Most már csak mosolyogva, de túltettük magunkat az áprilisi tréfán, ám az utolsó sorba lépve, ami már nem a kedvezményes áruk sora, kezdtünk megdöbbenni a fel-, illetőleg a múlt hetihez képest duplájára emelkedett árakon (tea, csokoládé stb.). Itt már valahogy elment a nevetési kedvünk. Vajh miért? 

Történt mindez az Úr 2023. évének április 4. napján délelőtt 10 órakor Pécsett velünk(is). 

Dr. D. P. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!