Postabontás

2023.04.29. 08:07

Törött térkövek csúfítják a várost - bosszankodik olvasónk

Dunántúli Napló

Fotó: Google

A Postabontásban többször is olvasni lehetett arról, hogy a Kossuth tér burkolata néhány helyen rendkívül rossz állapotban van – a térkövek inognak, balesetveszélyesek. 

Nos, a sort lehet folytatni egy szintén belvárosi területtel: az Egyetem utca és Koller utca találkozásánál az útburkolati kövek teljesen fel vannak töredezve. 
Olvastam, hogy a város a közeljövőben milyen útfelújításokat, kátyúzási munkálatokat tervez, de ez a terület sajnos nem szerepelt ezek között. Ami azért is bosszantó, mert a probléma nem új keletű, a helyzet évről évre egyre rosszabb. 

Az EKF-beruházások során történt itt az útfejlesztés, és minden bizonnyal a tervezésben keresendő a probléma, hiszen a térburkolat már tíz évvel ezelőtt elkezdett tönkremenni. Mára ott tartunk, hogy a kövek olyanok, mint a libikóka, ha autók közlekednek az utcában, hatalmasat koppannak. Ami balesetveszélyes is, és a környéken élők számára rendkívül zavaró. 

A Biokomnak a közelmúltban ismételten jeleztem a problémát – a call center egy fiatal hölgyet kapcsolt, aki kikérdezett, hogy mi a panaszom. Részletesen elmondtam a problémát, amire ez volt a válasz, hogy jelenti az illetékeseknek. Eltelt két hét, de nem történt semmi. Újra hívtam a városüzemeltetést, azt mondták, nem tudnak mit tenni, várjak türelemmel. Egy hét elteltével újra telefonáltam, amikor is azt a rövid és tömör választ kaptam, hogy erre a munkára nincs kapacitásuk. Rendkívül felháborítónak tartom, hogy egy lakossági bejelentést így kezelnek, ennyivel elintéznek. Nincs rá kapacitás. Az itt lakók nyugalma ezek szerint nem számít. A folyamatosan csattogó, koppanó köveket vagyunk kénytelenek éjjel-nappal hallgatni, ablakot nyitni nem lehet, ahogy a teraszra kiülni se, annyira idegesítő a hanghatás. Biztos, hogy lenne megoldás, de ahhoz a városüzemeltetés részéről szándék is kellene! Miért hanyagolják el Pécsnek ezt a belvárosi részét? 
Név és cím a szerkesztőségben 
 

  Ha érdekeset látott, hallott, mondja el nekünk!

 A 06 30/3511-111-es számon várjuk hívását minden hétköznap 8 és 16 óra között. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!