Postabontás

2023.05.14. 08:03

Elszálltak maguktól a vendéglátóhelyek - bosszankodik olvasónk

Nem egyszer olvastam már hasonló témáról a Postabontás rovatban.

bama.hu

Fotó: wavebreakmedia

Természetesen leszögezném, hogy tisztelet a kivételnek, de felháborító manapság az, amit a vendéglátóhelyek, és az ott dolgozók megengednek maguknak a vendéggel szemben. Legutóbb Pécs egyik teraszos helyét vettük a célba egy kis esti koccintás miatt, de nem biztos, hogy legközebb visszatérünk oda. 

Tisztában vagyok vele, hogy a "Lesz egy.." kifejezés sértő és megalázó a felszolgálók számára, ezért mindig figyelek, hogy ezt a szóhasználatot még véletlenül se mondjam ki. A saját italomat kértem ki a pultnál, amikor még be sem fejeztem a mondatot (sőt még szinte el se kezdtem, mert változtatni akartam), amikor a pultos hölgy eléggé flegma stílusban odaszólt nekem, ,,hogy inkább szeretnél kérni". Teljesen bambán álltam ott, és értetlenül, hiszen semmilyen sértő szót nem használtam, csak bizonytalan voltam a rendelésemet illetően, amiért innen is elnézést kérek, ha ez problémának számított. Ezek után már kedvem se volt ott eltölteni az estét. 

Emlékszem arra az időszakra, amikor a koronavírus járvány után újra kinyithattak ezek a helyek. Az ott dolgozókat szinte kenyérre lehetett kenni, de ahogy telt az idő, egyre jobban visszaesett a kiszolgálás színvonala. Lehet, hogy  éppen rossz napja volt a hölgynek, de azt nem a vendégen kellene kitölteni, hiszen ezzel csak azt éri el, hogy nem térnek vissza a fogyasztók.

Egy tisztelettudó vendég

Ha érdekeset látott, hallott, mondja el nekünk! A 06 30/3511-111-es számon várjuk hívását minden hétköznap 8 és 16 óra között. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!