Idős vagy nem, vezet vagy nem

2023.06.06. 12:08

Az idős autóvezetőkről foglalnak állást olvasóink

Az idős autóvezetők közt vannak, akiknek nem szabadna már volán mögé ülniük - véli olvasónk.

W. K.

Más szerint azért, mert valaki elmúlt 70 éves, még nem biztos, hogy alkalmatlan a vezetésre.

- Aki úgy véli, hogy a 70 év felettiek közül mindenki alkalmas az autóvezetésre, és felesleges külön KRESZ vizsgával, és alkalmasságival terhelni őket, annak javaslom, hogy a 400 ágyas klinika környékén autózzon a délelőtti órákban. Egy idős úr a Kürt utcai kereszteződésnél balra indexelt, mintha az Ifjúság útjáról lekanyarodna, majd egyszerűen fogta magát, és visszafordult az egészségügyi intézmény irányába. Én éppen a Kürt utcából kanyarodtam volna az Ifjúság útjára - alig hittem a szememnek. Aztán a kijelölt parkolóhelyek előtt, a klinikánál az út közepén megállt, vélhetően várt valakit. Nem kellett sokat haladnom: szemből a buszmegállóból dudálás hangzott - szintén egy idős úr vezetett, és igyekezett a megállóból az útra  hajtani, ezt nehezményezték az autósok. Mindez egyetlen délelőtt tapasztalata - osztotta meg észrevételeit olvasónk. 

Más szerint nem az idősek a balesetek fő okozói: - Minden nap vezetek autót, 75 éves vagyok, dolgozom, a munkába járáshoz használom a gépkocsit. Soha nem okoztam és nem is voltam részese semmilyen közlekedési balesetnek. Nem követek el szabálytalanságokat, nem vezetek se túl gyorsan, se túl lassan. A családom véleményét is kikértem: azt mondják, biztonságban érzik magukat mellettem. Azért, mert valaki idős, még nem biztos, hogy alkalmatlan a vezetésre. Ha a munkában nem kérdőjelezik meg az alkalmasságom a korom ellenére se, akkor az utakon se tegyék! - hangsúlyozza előfizetőnk. 

Ha érdekeset látott, hallott, mondja el nekünk! A 06 30/3511-111-es számon várjuk hívását minden hétköznap 8 és 16 óra között. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában