Postabontás

2022.08.22. 08:01

Veszélyes a kiszámíthatatlanság a közlekedésben - húzza alá olvasónk

Név és cím a szerkesztőségben

Fotó: Shutterstock

A közlekedésben részt vevőket veszélyeztetve vezetett az idős sofőr az orfűi szerpentinen – olvashattuk az SMS rovatban. Biztos, hogy sokan felkapják a fejüket az ilyen kritikákat olvasva, mondván, ha valaki a szükséges egészségügyi igazolásokat megkapja a jogosítványa meghosszabbításához, akkor azt senki nem bírálhatja felül.

Lehet, hogy az orvosi vizsgálatokkal van akkor a probléma?

 Szó sincs arról, hogy az idős emberek alkalmatlanok lennének az autóvezetésre, sőt sok esetben sokkal biztonságosabb mellettük az utazás, mint ha fiatalabb lenne a sofőr. Viszont biztos, hogy mindenki látott már az utakon bizonytalanul, a megengedettnél jóval lassabban autózó idős embert. Ami pont annyira veszélyes, ha nem veszélyesebb, mint a gyorshajtók. Kiszámíthatatlan, mikor fékeznek, mikor kanyarodnak és merre, ami jelentős feszültség-, illetve veszélyforrás a többi közlekedő számára. 

És a DN-ben megjelent sms-ben felvetődött talán a legfontosabb kérdés: ha az orvosi papírok rendben is vannak, a vezetésre ennek ellenére alkalmatlanná váló embereknek nincsen szerető családja, barátai, akik figyelmeztetnék őket arra, hogy már nem kellene a volán mögé ülniük?! 

Név és cím a szerkesztőségben 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!