Postabontás

2023.06.15. 11:00

Illemtan órákra is szükség lenne az iskolákban – javasolják olvasóink

Wald Kata

Fotó: A Stock Studio

– Ideje lenne rendet tenni a fiatalság fejében, és megtanítani nekik, hogy a tegezés-magázás mikor helyénvaló. Mert a többség, ahogy én látom, nem tudja, hogy mikor, kit, hogyan illik megszólítani. Ezért szerintem sokan inkább nem is köszönnek. Nem tudom, melyik a jobb megoldás: letegezni valakit, akit nem illik, vagy egyáltalán semmit nem mondani. Ha lenne manapság is illemtan-oktatás az iskolákban, megtanulnák, és nem kerülnének kellemetlen helyzetekbe – vélekedik olvasónk.

Más is a köszönést hiányolja: – Ha bemegyek egy üzletbe, mindig köszönök. Ha az eladók nem köszönnek vissza, már fordulok is ki az ajtón. Természetesen nem a hipermarketből, hanem a kisebb boltokból. Az illemtan nem merül ki abban, hogy az időseknek a helyet illik átadni a buszon. És a köszönés csak az egyik dolog. Nagyon sokan nem tudják azt se, hogy mikor, hogyan kell kezet nyújtani, és a mobiltelefonok használatára vonatkozó illemszabályok se egyértelműek – fogalmazta meg véleményét olvasónk. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában