Postabontás

2023.06.15. 07:40

Olvasói levél: némán áll a harangtorony évek óta

Wald Kata

Fotó: Laufer László

Külföldi vendégek jártak nálunk a hétvégén, büszkén mutattuk meg nekik a pécsi belvárost. A Széchenyi téren sétálgatva a harangtoronyhoz érve megkérdezték, mit kell tudni a látványosságról. Elmeséltem nekik, hogy sok évvel ezelőtt még a kisunokámmal hetente elsétáltunk ide, egyik kedvenc programunk volt meghallgatni a harangjátékot, közben pedig megcsodálni az egyre emelkedő szerkezetet. Ma sajnos erről az élményről már le kell mondaniuk a pécsieknek, és a városba látogatóknak. Pedig ilyen harangtorony nincs minden városban. Itt megtalálható, viszont hosszú évekkel ezelőtt elnémult, és azóta se működik. 

Korábban lehetett olvasni arról, hogy a székesegyházi plébánia adományokat gyűjt a szerkezet felújítására. Ezek szerint a szükséges pénz még mindig nem áll rendelkezésre. A város önkormányzatának nem annyira fontos ez a látványosság, hogy forrást biztosítson a helyreállítására? Érthetetlen számomra ez a hozzáállás. Turisztikai vonzerő a harangtorony. Persze csak akkor, ha működőképes. Vagy a turizmus Pécsnek nem számít? 

Név és cím  a szerkesztőségben

Ha érdekeset látott, hallott, mondja el nekünk! A 06 30/3511-111-es számon várjuk hívását minden hétköznap 8 és 16 óra között. 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!