Postabontás

2023.06.24. 07:40

Olvasói levél: a gyógykezelés nehezen elérhető

Dunántúli Napló

A kép illusztráció

Fotó: sebra

A múlt héten megkerestem a háziorvosomat, hogy segítsen a derékfájdalom gyógyításában, ami egy, több évtizeddel ezelőtti munkahelyi sérülés következménye. Kértem tőle, hogy ha lehet, most is utaljon be a harkányi kórházba, ahol a gyógyfürdőn kívül 15 napos egyéb kezelést is felvehetek, amely a 80. életévemben igazán szükséges. Közölte velem a háziorvos, hogy ők ilyen beutalót már nem adhatnak, még akkor sem, ha tudják a beteg több évtizedes betegségének az okát. Beutalót adott hát a komlói kórház reumatológiájára, szakorvoshoz. Jelentkeztem a kórháznál a betegfelvevőn, ahol közölték: elő tudnak jegyezni 2023. szeptember 25-re.

Mellékesen jegyzem meg: Komlón az orvosoknak nagyon nagy tisztelete volt évtizedeken keresztül. A város 20 ezer fős felnőtt lakosságából több mint 5 ezer fő tartozott a bányászathoz. Sajnos súlyosak voltak a sérülések, amelyek egy életre nehézséget hoztak, és sajnos több mint 500 fő volt azoknak a száma, akik életüket vesztették a munkájuk következtében. 

De visszatérve az esetemhez: nem tudtam mit tenni, mint 62 év feletti nyugdíjas naponta 4900 forintért jelentem meg a harkányi gyógyfürdőben. Ültünk és beszélgettünk. A következőket tapasztaltam: a gyógyfürdőt használók nagyon kis százaléka volt magyar, jelentős részük horvát, illetve német ajkú, gyógyulni vágyó beteg. Felmerült bennem a kérdés: hogy lehet ez? 

id. B. Gy. A. volt bányász 

Ha érdekeset látott, hallott, mondja el nekünk! A 06 30/3511-111-es számon várjuk hívását minden hétköznap 8 és 16 óra között.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában