Ez nem piacra való

2023.06.22. 19:30

Fejen ütötték a vevőt, riadalom volt a csarnokban

Nem mindennapi jelenetnek volt szemtanúja egy olvasónk a pécsi vásárcsarnokban.

Wald Kata

 

Múlt szombaton délelőtt vásároltam a pécsi vásárcsarnokban, írta olvasónk. Mivel minden szombaton az egyik fő programom az, hogy lemegyek a csarnokba, úgy ezen a napon is ezt tettem, de valószínű utoljára. 

Nézelődés közben kiabálásra lettem figyelmes: egy idősebb úr után rohant az egyik kereskedő, és fejen ütötte. Mivel a történtek láttán és hallatán megijedtem, nem figyeltem a lábam elé. Az asztal alól kiálló rekeszekben megbotlottam. Mivel gyakran járok oda, tudom, hogy hol, melyik kereskedőnél kell figyelnem. Mindezzel együtt szerintem nem nekem kellene figyelnem, hogy hova lépek, hanem akadálymentes utat kellene biztosítani a vásárlóknak. Rekeszek, dobozok lógnak ki az asztalok alól. Szerencsémre, és az ő szerencséjükre semmi sérülés eddig nem ért. 

Visszatérve az idős úrhoz - sajnáltam, ezért az egyik kereskedőhöz fordultam a kérdésemmel, hogy itt nincs felügyelő, biztonsági szolgálat? A válasza: lát itt valakit? Felháborítónak tartom, hogy egy nyilvános helyen ilyen atrocitás érhet egy vásárlót. Nem tudom kinek volt igaza, vagy kinek nem, de erőszakot használni szégyenletes viselkedés, ráadásul egy kereskedőtől, és mindezt nyilvánosan, gyerekek, családok előtt. 

Biztonsági szolgálat, illetve aki felügyeli a piacot, ahogy hallottam és láttam van, de ezek szerint mégsincs. Amikor átadták az új épületet, örültem, hogy végre van egy kulturált vásárcsarnok, ahol tudok vásárolni, de ez - a tapasztaltak alapján - szörnyűbb a réginél. Eddig rendszeresen jártam a csarnokba, de ezek után soha többet nem megyek!  Remélem, a kellő lépéseket megteszi az úr, akit ért a sérelem! Hol vannak azok az idők amikor a kereskedők voltak a vásárlókért? 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában