Postabontás

2023.06.26. 12:30

Szükséges lenne egy új kerékpárútra Pécs és Villány között

Pécs és Villány között, Újpetrét érintve szükséges lenne egy kerékpárút kiépítése - javasolják olvasóink.

Wald Kata

A kép illusztráció

Fotó: Pesthy Márton

- Nem csak trafibox kell Újpetrére, hanem kerékpárút is. Pécsről Villányba, Siklósra nagyon sokan tekernek ezen az útszakaszon. A nyílegyenes úton az autós forgalom is elég erős. A biciklisek szerintem komoly veszélynek teszik ki magukat. Olyan sokfelé épült kerékpárút Baranyában a utóbbi években. Érthetetlen hogy ez az amúgy is közkedvelt bringás útvonal miért marad ki a fejlesztésből. Hely is lenne bőven az út mentén a bicikliút kialakítására. Meggyőződésem, hogy jelentős turisztikai vonzerőt jelentene, ha épülne itt kerékpárút - Pécsről Villányba szervezett túrákat lehetne indítani, akár biciklikölcsönzési lehetőséget is biztosítva - írta olvasónk.

Más a balesetveszélyre hívja fel a figyelmet: - Pécs és Újpetre között rengetegen kerékpároznak. Egyedül, párosával, csapatokban. Minden előfordul. Az autóval közlekedőknek nagyon óvatosnak kell lenniük, olyan jelentős a szakaszon a kerékpáros forgalom. Miért nem épül erre bicikliút? - tette fel a kérdést olvasónk.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában