Postabontás

2023.07.30. 19:30

A gyorshajtást szigorúbban kell büntetni - húzza alá olvasónk

Dunántúli Napló

A kép illusztráció

Fotó: PV productions

A gyorsulási versenyek kapcsán, ha tervezik a törvény módosítását, miszerint súlyosabb "előre megfontolt emberölés" kategóriába tegyék az ilyen halált is okozó bűncselekményt, jogos lenne abba a kategóriába sorolni az ittasan, illetve bódultan, kábítószer hatása alatt vezetők büntetését is. Hisz nekik is tudni kell, hogy bármikor megnyomoríthatnak, megölhetnek egy ártatlan embert és ők ezt előre tudják, mielőtt a kábítószerhez nyúlnak.

Ezenkívül a gyorshajtási büntetések tételét is meg kell emelni, hisz akinek drága autóra telik, annak nem okoz gondot havonta akár háromszor is kifizetni a maximum 300 ezer forint büntetést. Sőt, a harmadik rajtakapott gyorshajtásnál el kell venni a jogosítványt! De tovább megyek: a jogosítvány nélkül vezető balesetet okozók is az előre megfontolt emberölés kategóriát érdemlik.

K. Zs. 

Ha érdekeset látott, hallott, mondja el nekünk! A 06 30/3511-111-es számon várjuk hívását minden hétköznap 8 és 16 óra között. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában