Postabontás

2023.07.30. 11:00

Bővíteni kellene inkább, nem pedig megszüntetni a vasútvonalakat – nehezményezi olvasónk

Wald Kata

Fotó: Fehér Gábor

Közeli napokban jelent meg egy cikk a Postabontás rovatban „ A vasút fejlesztésében a jövő” címmel, a közúti közlekedés kötöttpályásra való átállításáról. Ezt követően értesültünk arról, hogy a MÁV újabb szárnyvonalak megszüntetését tervezi. Így többek között a Komló Godisa közöttit is, átirányítva az utasokat a közúti közlekedésre. Ha már a MÁV-nak nem sikerül a vasúti személyszállítást nyereségessé tenni, akkor miért nem adja át ezt egy más szolgáltatónak? Például a Győr-Sopron-Ebenfurti Vasútnak, a GYSEV -nek. Amely a MÁV-tól átvett személyszállításokat – ki tudja miért, de – nyereségesen tudja működtetni. „A vasút fejlesztésében a jövő” című cikkben szerepel egy javaslat a Pécs–Eszék közti vasút, esetleg gyorsvasút megépítésére, amely nagy távlatokat jelenthetne Pécsnek azzal, hogy a megszűnt határellenőrzés eredményeként a két város „közelebb került" egymáshoz. Az ottani repülőtér, amely szinte a világ összes nagyvárosával összeköttetésben van, vonattal egyszerűen megközelíthetővé válna, és megkönnyítené az itt tanuló külföldi diákok hazautazását. A vasúti pálya esetleges szintkülönbségei pedig áthidalhatók lennének, svájci példa alapján, az érintett szakaszon fogaskerekű pálya létesítésével.

Név és cím a szerkesztőség

Ha érdekeset látott, hallott, mondja el nekünk! A 06 30/3511-111-es számon várjuk hívását minden hétköznap 8 és 16 óra között. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!