Postabontás

2023.07.11. 19:30

Az iskolában kell oktatni a KRESZ-t - véli olvasónk

A Postabontásban megjelentekre reagálva: nem szabad általánosítani.

Wald Kata

Képünk illusztráció

Fotó: Bús Csaba

A kerékpárosok jellemzően ismeri a KRESZ-t, de sajnos valóban vannak olyan biciklisek, akiknek fogalmuk sincs a közlekedési szabályokról. De hogy is lenne, hiszen ha valakinek nincs jogosítványa, akkor sehol nem tanulja meg, hogy melyik felfestés, vagy melyik tábla mit jelent. Sajnos a tinikről is elmondható ugyanez: az általános iskolai oktatásnak a közlekedési ismeretek tanítása nem része, így bizonytalanok is a szabályokat illetően. 

Nem olyan régen felröppentek olyan hírek, hogy kötelező KRESZ alapvizsgát kell tenniük a kisdiákoknak. Remélem, hogy ezek a tervek mihamarabb meg is valósulnak! Mert akkor talán kevesebb lenne a zebrán átkerekező biciklis. Rendszeresen találkozom a jelenséggel, például az Ágoston téri körforgalomnál. Rendkívül balesetveszélyes!  

Név és cím a szerkesztőségben

Ha érdekeset látott, hallott, mondja el nekünk! A 06 30/3511-111-es számon várjuk hívását minden hétköznap 8 és 16 óra között.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!