Postabontás

2023.07.29. 07:40

Jogsi nélkül motorozik a gyerek?! - háborog olvasónk

Dunántúli Napló

A kép illusztráció

Fotó: Rudniev Oleksandr

Nemrég költöztem egy baranyai kis faluba. A nyár kezdetén arra lettem figyelmes, hogy egyre gyakrabban hallom a motorok hangját a korábban csendes utcánkban. Nem zavart különösebben, az viszont már igen, hogy kik vezetik ezeket a járműveket. Olyan fiatal gyerekek, akiknek biztos, hogy még nem lehet jogosítványa. Ha esetleg tévednék, és csak fiatalabbnak látszanak a motorozók, mint ahány évesek, akkor is feltűnik, hogy bukósisakot például nem viselnek. Soha. Igaz, szerintem nem is „merészkednek” ki a faluból, de mindenféle védőfelszerelés nélkül motorra ülni a település határain belül is rendkívül veszélyes. A motorozó gyerekeket is féltem, de a faluban közlekedők, vagy sétálgatók se érezhetik magukat biztonságban.

Beszélgettem más településen élő ismerőseimmel, és kiderült: a jelenség nem a mi falunk specialitása. Biztos azt gondolják a gyerekek, hogy egy kis faluba nem jár soha rendőr, nem fogja senki őket megbüntetni. Jó lenne, ha legalább a szülők felhívnák a veszélyre a figyelmüket, illetve ha a gyerekeknek valóban nincs jogosítványa, akkor ne engedjék őket motorozni! 

Név és cím a szerkesztőségben

Ha érdekeset látott, hallott, mondja el nekünk! A 06 30/3511-111-es számon várjuk hívását minden hétköznap 8 és 16 óra között. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában