Postabontás

2023.07.17. 10:30

Új vasúti vonalak kellenek - vélekedik olvasónk

Wald Kata

Fotó: TÓTH IMRE

A „vasút fejlesztésében a jövő"  - olvashattuk a Postabontásban. Teljesen egyetértek a levél írójával. Én Mohácson élek. Évek óta foglalkoztat a kérdés, hogy mi az akadálya annak, hogy életre hívják végre a vasúti közlekedést Mohács és Bátaszék között. Itt lenne végre az ideje a fejlesztésnek! Mindössze 11 kilométernyi távolságról van szó. Ha lenne vonatközlekedés a két település között, akkor nem kellene például egész Baranyát átutaznunk, ha Budapestre szeretnénk menni vonattal. Mert most először be kell utaznunk Pécsre, majd onnan tudunk tovább vonatozni a fővárosba. 

 

A Postabontásban megjelent levélben arról is szó esett, hogy a várhatóan megépülő mohácsi új Duna-hídon a vasúti közlekedést is valamilyen módon lehetővé kell tenni. Ezzel is maximálisan egyetértek. 

A vasúti közlekedés köztudottan gazdaságos, a világ számos országában fejlesztik. Nálunk is erre kellene fókuszálni. Ez egy kiaknázatlan lehetőség, sokkal nagyobb hangsúlyt kellene, hogy kapjon! 

Név és cím a szerkesztőségben

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában