Így látják olvasóink

2023.08.08. 21:30

Kerékpáron, rolleren betiltanák a fülhallgató használatát

A fülhallgató használatát a két keréken közlekedőknek tiltani kellene.

Wald Kata

Más szerint a városi közegben a futók is komoly veszélyben vannak, ha fülhallgatóval közlekednek, a buszon pedig a fülhallgató olyan, mintha láthatatlanná tenné az embert.  

- Kerékpáron, rolleren a fülhallgató használatát betiltanám. Semmit nem hallanak a körülöttük levő zajokból, ami nagyon balesetveszélyes. Ha a zebráknál felfestik, hogy a gyalogosok ne telefonáljanak, ne használjanak fülhallgatót az úton való átkeléskor, akkor a két keréken közlekedőket is erre minimum figyelmeztetni kellene! Ha a tiltás nem megoldható - fogalmazta meg véleményét olvasók. 

Más a gyalogoskat és a város utcáin futókat félti: - Körültekintés nélkül szaladt át az úttesten előttem egy fiatalember - sportolt, kocogott, fülhallgatóval. Sokszor látok hasonlót. Fontos lenne, hogy ilyenkor a szemüket jobban nyissák ki a futók, ha már a fülükre nem számíthatnak. A buszon is a fiatalok füle bedugva - olyan, mintha ott se lennének. Így biztosak lehetnek abban, hogy senki nem is szólítja meg őket, hogy esetleg adják át az idősebbeknek a helyüket. 

Ha érdekeset látott, hallott, mondja el nekünk! A 06 30/3511-111-es számon várjuk hívását minden hétköznap 8 és 16 óra között. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!