Postabontás

2023.08.02. 12:30

Nincs értelme összehasonlítani a tengerparti és a balatoni árakat – írja olvasónk

Mindössze néhány napja jöttünk meg (6 napos, 5 éjszakás) horvátországi nyaralásunkról, Crikvenicáról.

Wald Kata

Fotó: Peera_stockfoto

Mi csak mosolygunk azon, ahogy riogatják egymást az emberek a tengerparti és a balatoni nyaralások áraival. Nekünk eszünkben sincs ezeket összehasonlítani, mivel értelme nincs! Vagy mégis? Az apartmanért (400 méter a parttól) hárman 5 éjszakára 300 eurót, azaz a befizetés napján aktuális áron 116.100 forintot fizettünk, klímával együtt. 

Két szoba, előszoba, fürdő, konyha, nappali és hatalmas terasz. Egy éjszakám 7.740Ft-ba került. Az útiköltségünk oda-vissza Pécsről 150 eurót jelentett, ami hármunk között eloszlott, tehát fejenként 20 ezer forint. 

A kinti tankolás ekkora úton szinte jutalom: benzin ára 580 forint. 

Az éttermi árak általában hasonlók: a kávé 2 euró, az egytálétel általában 12-30 euró, a saláta 6-10 euró, a fagylalt (nagy adag) szintén a parton 2 euró, a frissen facsart gyümölcslé 3 deciliterje 4,5 euró (itthon szerencsére nem kapható, mivel amúgyis megfizethetetlen lenne!), a sokat vitatott ásványvízből pedig érdemesebb a nagyobb kiszerelést kérni (6 euró) három pohárral. 

A csemege kukorica 5 euró, amit nem muszáj ott és akkor megvenni. A privát pékségben bizony sorba kell állni a minőségi, friss fehér kenyérért, ami 4 euró. Az élelmiszerboltban a gyümölcs, a zöldség, a tejtermék, a felvágott megfizethető, ki-ki saját igénye szerint válogathat. Az akváriumba 8 euró a belépő, ahol közelről megnézhetjük a tenger csodálatos, színes élővilágát. A parkolás a parton annyi, mint itthon. A strand kulturált, tiszta és ingyenes, a víz fokozatosan mélyülő. 

Az árakról mindenkinek meglehet a véleménye pro és kontra egyaránt, de ami megfizethetetlen a nyaralás egész ideje alatt, az a tenger közelsége és csodás látványa, a tengerben való strandolás feledhetetlen élménye, melyek örökre a miénk!   

Név és cím a szerkesztőségben

Ha érdekeset látott, hallott, mondja el nekünk! A 06 30/3511-111-es számon várjuk hívását minden hétköznap 8 és 16 óra között. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában