Postabontás

2023.09.10. 19:30

A kéregetés egy újabb formája kezd divatba jönni – írja olvasónk

Wald Kata

Illusztráció

Fotó: Dmytro Zinkevych

Úgy látszik, hogy a kéregetésnek egy újabb formája kezd divatba jönni. Élelmiszerüzletek előtt kartonpapírra felírt „élettörténetek", amelyekkel adakozásra próbálják ösztönözni a járókelőket. A minap egyik délelőtt egymáshoz közel lévő két élelmiszerdiszkontnál is láttam ezzel a módszerrel kéregetőket. 

 

Egyik helyen egy nagymama ácsorgott a tűző napon, fekete esernyő alatt – a szöveg szerint unokáit ő neveli, ezért kéri a segítséget. Kicsit odébb egy anyuka ücsörgött egy másik élelmiszerbolt bejárata előtt– a táblára felírt szöveg szerint egyedül neveli gyermekeit, élelemre gyűjti a pénzt. Aztán másnap egy harmadik helyen egy fiatalember ült szintén a bolt ajtajánál: ő nem bonyolította túl a dolgot, egyszerűen csak annyit írt fel a kartonpapírra, hogy éhes. Mindhárom kéregetőnek adtam némi aprót, de magamban megjegyeztem, hogy talán valahogy megálljt kellene parancsolni ennek a gyakorlatnak, mert ha ez így megy tovább, akkor lépten nyomon azt olvasgathatjuk majd, hogy ki, miért került nehéz anyagi helyzetbe, és ki, miért kér segítséget. 

Név és cím a szerkesztőségben

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!