Bicikliút is épülhetne

2023.09.05. 07:40

Az egész útra ráférne a felújítás - vélekedik olvasónk

Az elmúlt hetekben többször is arra járva tapasztaltam, hogy nagyszabású útépítés zajlik a Kozármisleny határától Újpetre felé vezető úton.

Wald Kata

Illusztráció

Új aszfaltréteget terítettek és a padkát is a megemelkedő szinthez igazították, egészen az egerági elágazásig, sőt, talán még tovább is egy kicsit. Kíváncsian várom, hogy itt vajon vége lesz-e az építkezésnek, vagy folytatódik majd tovább is. Mindez azért is érdekel, mert ennek a Pécs-Villány vonalnak vannak lényegesen rosszabb állapotban lévő szakaszi is, azokra - ha lehet - még inkább ráférne a felújítás, a szélesítés, a padkajavítás. 

Hiába próbáltam meg kideríteni, hogy milyen beruházásban folyik az útépítés, de tényleg remélem, hogy lehetőség szerint egészen Villányig megújul az aszfaltcsík. És nemcsak az autóval arra közlekedők miatt mondom mindezt, hanem azért is, mert ez az útvonal az egyik legkedveltebb etap a megye amatőr kerékpársport-rajongói körében. Az új úton talán az eddiginél biztonságosabban közlekedhetnének a biciklisek is. Mert az itt zajló kerékpárforgalom akár azt is indokolttá tenné, hogy itt épüljön meg Baranya következő kerékpárútja. Lehet, hogy a borturizmusra is kedvező hatást gyakorolna. 

Ha érdekeset látott, hallott, mondja el nekünk! A 06 30/3511-111-es számon várjuk hívását minden hétköznap 8 és 16 óra között. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!