Postabontás

2023.09.21. 07:46

Megteltek a hulladéklerakók? - kérdezi olvasónk

Wald Kata

Fotó: Roman Mikhailiuk

Olvastam a Postabontásban, hogy a permetszeres és festékes dobozokat kapacitás híján a hulladékudvar a Szigeti tanyán nem tudja fogadni. Nos, nem csak ezeknek az átvételével van probléma. Tévészerelőként dolgoztam egy életen át. Most, hogy már idős vagyok, elhatároztam, hogy a műhelyt felszámolom. A kiszuperált készülékeket, alkatrészeket, egyéb elektronikai hulladékot a lerakóba kell vinni, az előírások szerint. Ezzel nincs is probléma.

 A gond az, hogy hiába próbálkozunk, nem veszik át, mert a hulladékudvar, mint mondják, megtelt. Koromnál fogva én már nem vezetek autót - magam döntöttem úgy, hogy nem hosszabbíttatom meg a jogosítványom -, és a vejemet kértem meg, hogy a hulladékok elszállításában segítsen. De egyelőre nem tudtunk megszabadulni a felesleges holmiktól. Arra gondoltam, hogy ha lenne jogosítványom, fognám az összes kidobásra szánt kacatot, letenném az út szélére, és ráírnám egy cetlire a nevem és a címem. Mert igaz, hogy megbüntetnének, de akkor legalább megoldódna a probléma, és a megfelelő helyre kerülne a hulladék. Kíváncsi lennék, hogy mikorra várható, hogy normalizálódik a helyzet?! Mert amíg a lerakók kapacitását, vagy ürítésének gyakoriságát nem növelik, addig nem kell azon csodálkozni, hogy sokan illegális módon, például az erdő mélyén szabadulnak meg a kacatjaiktól. 

Név és cím a szerkesztőségben

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!