Postabontás

2023.09.20. 07:40

A hulladékudvarba se mehet a szemét? – teszi fel a kérdést olvasónk

Wald Kata

A környezet védelmét rendkívül fontosnak tartom. Igyekszem mindent meg is tenni ennek érdekében. A hulladékot szelektíven gyűjtöm, és ami nem tehető ki még lomtalanításkor se a kuka mellé, azt a hulladéklerakóba szoktam elvinni autóval. Így tettem múlt szombaton is – akkor éppen harmadszorra próbáltam leadni a Szigeti tanyánál lévő hulladékudvarba a felgyülemlett üres permetszeres, illetve festékes dobozokat. 

 

Három kertem is van, ebből kifolyólag viszonylag sok permetszert használok – gondoltam, az üres dobozokat egyszerre adom le. Autóval már háromszor mentem el a lerakóhoz és álltam sorba, de minden alkalommal elutasítottak. Nem veszik át a flakonokat arra hivatkozva, hogy tele van a lerakó, és nem tudnak több ilyen típusú hulladékot fogadni. Felháborítónak tartom, hiszen én próbálok tényleg mindent megtenni a környezetvédelem érdekében, de ha egy olyan ügyfél kap elutasítást, akinek ez nem szívügye, nem biztos, hogy az első negatív tapasztalat után ismét próbálkozik. Fogja, és inkább kiviszi az erdő szélére az át nem vett hulladékot, vagy egyszerűen leteszi a városban valamelyik kuka mellé. Ha a hulladékudvar kapacitása nem megfelelő, akkor mihamarabb növelni kell. Az illegális szemétlerakás visszaszorításához ez elengedhetetlen. 

Név és cím a szerkesztőségben 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!